Gemeente Vianen kiest voor Aeolus Front

vianenDe gemeente Vianen kiest voor Aeolus Front als applicatie om de komende decentralisaties te ondersteunen. Gestart wordt met de “servicecatalogus”. De servicecatalogus is een alternatief voor een sociale kaart die burgers en professionals in het sociale domein in staat stelt een passende oplossing te vinden voor hun (zorg) vraag.

Reactie Horlings & Eerbeek

Wij zijn heel blij dat de gemeente Vianen wederom kiest voor de applicaties van Horlings & Eerbeek. In 2007 was de gemeente Vianen één van de eerste gemeenten die met ons wilde ontwikkelen aan onze toenmalige applicatie Regioregie. Regioregie is de voorloper van één van de modules van Aeolus, namelijk het MDO (ook wel één gezin, één plan genoemd).

Tussen 2007 en 2010 hebben wij gezamenlijk 38 multiproblem gezinnen en bijbehorende hulpverleners gevolgd om te komen tot een applicatie die bruikbaar is voor de diverse professionals in het sociale domein. Wij gaan er vanuit dat we de prettige samenwerking nog lang kunnen voortzetten.

Over de gemeente Vianen

Vianen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht en telt ruim 16.000 inwoners.De stad Vianen ligt aan de Lek in de Vijfheerenlanden en is uitgegroeid tot een belangrijke forensenplaats, met twee belangrijke Rijkswegen, de A2 en A27, die het gebied doorkruisen.

De gemeente Vianen is de enige Utrechtse gemeente ten zuiden van de rivier de Lek. De gemeente grenst in het noorden aan de Utrechtse gemeentes (met de klok mee) Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Houten, en wordt van deze vier gemeentes gescheiden door de Lek. In het zuiden grenst Vianen aan de gemeenten (van oost naar west) Culemborg, Leerdam en Zederik.