Nieuwe collega Sophia vertelt

Door H&E
Geen reacties »

Nieuwe collega Sophia vertelt over haar sollicitatiegesprek en haar start als medewerker bij H&E

nieuwe collega Sophia Horlings Eerbeek Automatisering software IJsselstein employee journey communicatie sociaal domein

Ik ben Sophia van den Bogert. Begin juni ben ik gestart als medewerker marketing en communicatie bij Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. In ons blog vertel ik over mijn ervaring als nieuwe collega bij H&E.

Sollicitatiegesprek

Het was verfrissend om in het sollicitatiegesprek een gesprekspartner te hebben die in eerste instantie meer geïnteresseerd is in wie ik ben en wat mij motiveert. Dat geeft het gesprek een fijne sfeer en je kan eens iets anders van jezelf laten zien (en dus ook iets anders vragen van je gesprekspartner). Na de fijne gesprekken kwam het verlossende woord: je hebt de baan!

Inwerkperiode

Om zeker te zijn van een goede inwerkperiode heb ik de eerste weken volledig op kantoor gewerkt. Als nieuwe medewerker vond ik mijn eerste werkdag best spannend, omdat je niet weet wat je te wachten staat en je wilt graag gelijk een goede indruk maken. Ik kreeg een warm welkom in het kleine team en een goed startgesprek, waarna ik zelfstandig al een aantal onderwerpen mocht onderzoeken en kennismakingsgesprekken mocht initiëren. Het was ook prettig om gelijk meegenomen te worden in de dagelijkse rituelen, zoals de scrum (dagstart) en gezamenlijke lunch. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik hier goed op m’n plek zou zijn. Twee maanden later is dit gevoel alleen maar sterker geworden.

Werksfeer

H&E stelt het belang van klant en burger voorop. Binnen het kantoor hangt een gezonde werksfeer met collega’s die dit ook allemaal uitdragen. Er is vaak tijd voor een informeel praatje, want H&E vindt het belangrijk dat je de collega’s ook op deze manier leert kennen. Een van de dingen die ik ervaren heb in mijn eerste periode bij H&E, is dat er naar je mening gevraagd én geluisterd wordt. Daardoor is er veel ruimte voor eigen inbreng. Het is een jonge en innovatieve organisatie die graag persoonlijke motivatie bij haar medewerkers ziet.

Geef een reactie